O NAMA

Klub se nalazi u zagrebačkom naselju Granešina. Osnovan je pod nazivom Pionirski grad na inicijativu nekoliko nogometnih zaljubljenika. 1992. godine mijenja naziv u Concordia. Od 1995. do 1999. godine nosi naziv Concordia Zlaring, a od 1999. godine sadašnji naziv Nogometni klub Concordia. Klub se u svojoj povijesti natjecao u nižerazrednim ligama. Trenutačno se natječe u 1. Zagrebačkoj ligi.

Povijest imena NK Concordia

Izvorni  NK Concordia je osnovan 1906. kao Srednjoškolski športski klub, a nakon 1911. je djelovao kao Hrvatski športski klub s više sportskih sekcija. Poslije Prvog svjetskog rata se klub pod imenom Concordia-Viktorija udružio s članovima ŠK Viktorije, no ubrzo je vraćeno staro ime.

Klub je 1930. i 1932. osvojio prvenstva Jugoslavije, a 1940. prvenstvo Hrvatske, čime je uz Građanski najtrofejniji predratni hrvatski klub. Klub sudjeluje i u natjecanjima NDH, te ga zbog toga nove vlasti 1945. gase i njegovu infrastrukturu predaju Fiskulturnom društvu „Zagreb“ te će na njenim temeljima izrasti suvremeni NK Zagreb.

Od 1992. godine ime NK Concordia nosi dotadašnji nogometni klub Pionirski grad iz Granešine u zagrebačkoj Dubravi.

Izvorni NK Concordia je od osnivanja do 1918. (po nekim izvorima 1921.) koristio igralište na “Elipsi” (Srednjoškolsko igralište u Klaićevoj), a nakon njegove izgradnje NK Concordia prešao je na stadion u Kranjčevićevoj ulici. Tada je to bio najveći zagrebački stadion. Na njegovom terenu je prvi puta u Zagrebu odigrana nogometna utakmica pod rasvjetom, a igrale su gradske reprezentacije Zagreba i Madrida.

Današnja NK Concordia nije slijednik izvorne NK Concordia, veže ih samo ime.

Nogometni Klub Concordia